Hamsili Pilav

Hamsili pilav

Hamsili pilavınız için kaç kişilik yapacaksanız,toprak kaplarınızı ayarlayınız.
Malzemeler:
1 Kg Hamsi
2 Bardak Pirinç
2 Bardak Sıcak Su
1 Pk Knorr Z.Yağlı Dolma Harcı
Yapılışı :
Pilavımızı zeytinyağlı harcın yarısını kullanarak pişiriyoruz. Bunun için pirincimizi ve harcımızı bıraz kavurduktan sonra sıcak suyumuzu ekleyip pilavımız suyunu çekene dek bekledikten sonra üstünü kağıt havlu ile kapatıp bekletiyoruz.
Hamsilerimizi güzelce temizledikten sonra kaplarımızın içini yağlayıp sırtsırta gelecek şekilde yerleştiriyoruz. Demlenen pilavımızı kaplara paylaştırıp kenarlardaki hamsileri üstüne kapatıyoruz. Birazcık margarin koyup fırınlıyoruz. Pişen balıklar biraz küçülüp ayrılacaklardır, bu ayrılma gerçekleştikten sonra fırından almanızı öneriyorum...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder