Evde Lahmacun Yapımı

Lahmacun
Bugünkü tarifimizde lahmacun nasıl yapılır şeklindeki sorularınıza cevap bulmaya çalışacağız.
Lahmacun için gerekli Malzemeler;
Hamuru için;
3 su bardağı un,(alabildiği kadar),
1 paket yaş maya,
Ilık su,
İçi için;
400 gr kıyma,
500gr domates,
2 büyük boy soğan,
1 çay bardağı sıvı yağ
5 adet yeşil sivri biber,
Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı pul biber,
Lahmacun Tarifi ;
Öncelikle iç malzemelerimizi hazırlayalım. Tenceremizde kıymamızı, ince doğradığımız soğanı, ve sivri biberi kavuralım. Domateslerin kabuklarını soyup tencereye ekleyelim. sularını çektiğinde baharatlarını ilave edelim.
Ilık suyla ezdiğimiz mayayı hamur teknemizde ki un la birleştirelim. Su ilave ederek yumuşak bir hamur elde edelim. Kabarması için üzerini ıslak bir örtü ile örtelim.
Hamurumuz kabarırken biz sac sobamızı yakıp içerisinde köz elde edelim.
Hamurumuzda küçük parçalar koparıp, merdane yardımı ile belli bir büyüklüğe getirelim.
Yanan sac sobamızda alt üst pişirelim.
Pişen lahmacunumuzu derin bir tencereye koyup üzerine iç malzememizi yayalım.
Tenceremizde yığılan lahmacunları servis tabaklarına alıp elimizde dürüm yaparak ister çay ile ister ayran ile afiyetle yiyelim.

Kaynak: yemekgurmesi.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder