Kahveyi Nasıl Saklamalı?

*  Kahveyi Nasıl Saklamalı?
Satın aldığınız kahveyi taze saklamak istiyorsanız cam kavanoza boşaltıp içine iki adet kesme seker atın. Ağzını sıkıca kapatın. Kahvenin taze kaldığını göreceksiniz...

* Mısır Pişirirken
Taze mısırı haşlarken renginin solmaması için ateşten indirmeden bir dakika önce tencereye bir çay kaşığı limon suyu katın...

*  Sebzeleri Pişirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Pişirdiğiniz sebzelerin renklerini kaybetmemesi için bir kesme şeker ya da limon suyu koyun...

*  Kaşar Peynirini Saklama
Satın aldığınız kaşar peynirini uzun süre saklamak istiyorsanız onu küçük porsiyonlara ayırın ve buzlukta dondurun. İstediğiniz kadarını çözülmesini bekleyip kullanabilirsiniz...

* Ocak Temizliği
Taşan yemeğiniz sonucu kirlenen ocağı daha rahat temizlemek için yemeğin taştığı yere bolca tuz serpin ve ocağın soğumasını bekleyin soğuduktan sonra kolayca temizlenecektir....

* Dere Otu Nasıl Saklanır?
Dereotunu saklamak için, temiz bir havluya sarın, bu şekilde naylon torbaya koyup buzdolabında saklayın...

* Cam Kapağı Buhardan Kurtarma
Cam kapaklı tencerede yemek pişirirken kapağın buharlaşmaması için iç yüzeyini pişirmeye başlamadan önce limon kabuğuyla silin...

* Ekmek Küfü Giderme
Ekmek kutunuzu 15 günde bir sirkeli suyla silin...

* Yemeğe Maydanoz Eklerken
Maydanozu yemeklerinize ateşten almadan birkaç dakika önce ilave edin. Çünkü pişmiş maydanoz acımtırak bir tat alır ve vitamini kaybolur...

* Yemeğin Fazla Tuzunu Almak
Yemek tuzluysa,fazla tuzunu almak icin 1 adet patatesi soyup yemeğinize doğrayin ve bir kac dakika kaynatin...

* Süt Taşmaması İçin
Sütün tasmasını önlemek için sütü kaynatacağınız tencerenin ağız kısmına sıvı yağ sürerseniz  taşmasını önlemis olursunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder