Header Ads

Kuru Fasulye

MALZEMELER

* 500 gr.kuru fasülye
* 2 adet kuru soğan
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 2 tavuk tavuk  bulyon
* Karabiber
* Kekik
* Pulbiber

- KURU FASÜLYE  TARİFİ
Kurufasülyemizi akşamdan suya koyalım ki sabah pişecek kıvama gelsin.Yapılışına geldiğimizde ise fasülyemizin suyunu süzerek işe başlayalım.Tenceremize soğanlarımızı doğrayıp ayçiçek yağıyla kavuruyoruz.Aynı zamanda malzemelerimizde ki salçayı,tavuk bulyon,karabiber,kekik ve pul biber ekleyip az daha kavurarak süzdüğümüz fasülyelerimizi ekliyoruz.Malzemelerimizde tuz yok sebebi bulyonun ve salçanın tuzu yeterli olacaktır yemeğimize.Sıcak suyumuzu da tencereye ekleyerek pişmeye bırakıyoruz.Pişme süresi 45 dk yeterli olacaktır.Afiyet olsun..

Bekarmutfak.blogspot.com

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.