Ispanaklı Yumurta

Ispanaklı yumurta

Malzemeler 
5 adet Yumurta
3 adet Soğan
4 yemek kaşığı Sıvı yağ
750 gr. Ispanak
Tuz
Karabiber
Yemeğin Tarifi   

Ispanağı yıkayın, ayıklayın. Soğanı soyun, yıkayın, ince ince doğrayın. Yağ, soğan ve tuzu yayvan bir tencereye koyun, kapağı kapatın, kısık ateşte ara sıra karıştırarak 7-8 dakika öldürün.

 Ispanağı yarım santimetre kalınlıkta doğrayın, soğana katın, kapağı örtüp, yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 10 dakika pişirin, biraz kara biber ekleyip, karıştırın, üzerinde yumurta sayısı kadar oyuk açın. Yumurtaları yıkayın, ayrı bir kaba, tek tek kırarak, oyuklara koyun, biraz daha kara biber serpin, kapağı kapatıp kısık ateşte, beyazları katılaşana değin, yaklaşık 5 dakika pişirin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder