Header Ads

Tavuklu Pilav

Tavuklu pilav
Malzeme Listesi
2 parça tavuk göğsü
2 bardak pirinç
1 kaşık arpa şehriye
2 kaşık tereyağ
3 bardak sıcak tavuk suyu
7 tane kuru kayısı
Tuz
Yapılış Aşaması
İlk önce ılık suda pirinci yarım saat kadar bekletin.
Bekletilen pirinci bir kaç defa yıkayıp süzün.
Ufak bir tencerede tavuk etlerini 4 bardak su ile yumuşayıncaya dek haşlayın.
Bu sırada küçük küçük kuru kayısıları doğrayın.
Pilav tenceresinde tere yağını eriterek şehriye pembeleşinceye dek kavurun.
Ardından pirinci ekleyip kavurma işlemine devam edin.
Doğranan kayısıları ilave edip iyice karıştırın.
Haşlanılan tavuk etinin suyundan 3 bardak kadar ekleyin.
Tuzunu da katarak kısık ateşte kapağı kapalı pişirin.
Daha sonra tavuk etlerini tel tel ayırarak pişmekte olan pilava ekleyin.
Karıştırarak suyunu çekene kadar ağır ateşte pişirin.
Kaynak:yemekgurmesi.net

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.