Sebzeli Tavuk Sote

Sebzeli tavuk sote
Malzemeler

* 1 Adet Tavuk Göğsü
* 1 Orta Patates
* 1 Orta Boy Havuç
* 1 Adet Patlıcan
* 1 Adet Soğan
* 2 Adet Domates
* 1 Adet Yeşil Biber
* 1 Avuç Dolusu Haşlanmış Bezelye
* 2-3 Diş Sarımsak
* 1 Çorba Kaşığı Sıvı yağ
* Tuz
* Karabiber
*Kırmızı Biber

Hazırlanışı
  1. Küp Sebzeli Tavuk Sote tarifimize ilk olarak 1 adet patlıcanı küp küp doğrayarak başlayın. Daha sonra doğradığınız patlıcanları tuzlu suya bırakın. Yaklaşık 20 dakika tuzlu suyun içerisinde acısı çıkana kadar bekletin. Acı suyu, suya çıkacaktır.
  2. Daha sonra patlıcanları havlu ile kurulayın. Aynı şekilde patatesi de küçük küpler şeklinde doğrayın. Ardından havucu da aynı şekilde küçük küpler halinde doğrayın. Yanmaz tavaya 1 kaşık sıvıyağ dökün ve iyice kızdırın. Kızan yağın üzerine sırasıyla patlıcanı, havucu ve patatesi doğrayıp alın. Üzerine damak zevkinize göre baharatlarını ilave edin. Sebzeleri ara sıra karıştırın.
  3. Çevirerek iyice kızartın. Sebzeler pişmeye yaklaştığı zaman üzerine 1 avuç dolusu haşlanmış olan bezelyeleri ekleyin. Daha sonra önceden küçük küçük küpler halinde doğranmış olan tavuk göğsünü ilave edin. Ardından yemeklik olacak şekilde doğramış olduğumuz soğanı da ekleyin. Bu şekilde de kısa süre karıştırarak kızartın. Peşinden ince bir şekilde kıyılmış olan sarımsağı tavaya, sebzelerin üzerine ilave edin.
  4. Daha sonra da rendelemiş olduğumuz 2 adet domatesi tavaya alın. Üzerine baharatlarını, tuzunu ve karabiberini serpin. Damak zevkinize göre üzerine kırmızı pul biberde ilave edebilirsiniz. Bu şekilde bir süre karıştırın. İyice piştikten sonra tavukların suyunu almasını bekleyin. Suyunu alan tavukların üzerine sebzeleri ilave edip, karıştırın. Ve sıcak bir şekilde servis yapın.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder