Antep usulü patlıcan kebabı


Malzeme Listesi
2 kilo kebaplık patlıcan
750 gram az yağlı kıyma
1 kilo domates
Yarım kilo biber
Pul biber, Karabiber, Tuz
Yapılış Aşaması
İlk önce patlıcanları uzunluğuna göre 3 parçaya bölün.
Ardından biber ve domatesleri de aynı biçimde bölerek hazırlayın.
Kıymaya baharatlar ekleyip yoğurun.
Elde edilen kıymalı karışımı ceviz büyüklüğünde parçalar halinde tepsiye bir kıyma bir patlıcan olacak biçimde art arda dizin.
Daha sonra patlıcan ve etler bitince üstüne biber ve domatesleri koyun.
En son tuzunu katarak fırına sürüp yaklaşık bir saat 165 derece ayarlı fırında pişirin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder