Header Ads

Etli patates

Etli patates yemeği
Malzemeler:
* Yarım kg kuşbaşı veya  parça et
* 5 adet büyük boy patates
* 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
* 2 yemek kaşığı domates salçası ( yarı yarıya biber salçası da kullanılabilir)
* 2 baş kuru soğan ( 10-15 adet arpacık soğanda kullanılabilir)
Hazırlanışı:
Etleri bir tencereye alıp suyunu bırakıp çekene dek pişirelim. Etler kendi suyunu çektiğinde 2 su bardağı kadar kaynar su ekleyip etleri  yumuşayana kadar kısık ateşte haşlayalım.
Diğer taraftan yemeği pişireceğimiz tencereye  sıvı yağı ve soğanlarımızı ekleyelim, soğanlar pembeleşince salçayı ekleyelim. Salçanın hemen ardından soyulup doğranmış patateslerimizi ekleyelim. İyice karıştırdıktan sonra haşladığımız etleri suyuyla birlikte tenceremize ekleyelim. Yemeğin suyu az gelirse biraz daha kaynar su ekleyebilirsiniz. Tuzunu ayarlayıp orta ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirelim. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.