Kıymalı karnıbahar

Karnıbahar yemeği
Malzemeler:
* 1 adet orta boy karnıbahar ( 1 buçuk kg kadar)
* 300 gr yemeklik kıyma
* 2 adet orta boy soğan
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
* Yarım çay bardağı sıvı yağ, tuz

Hazırlanışı:
 Tencereye sıvı yağ alınır, üzerine yemeklik doğranmış kuru soğanlar eklenir ve pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine kıyma eklenir ve karıştırılarak kavrulur.Ardından salça eklenir karıştırılır.
 Küçük dallarına ayrılmış ve yıkanmış karnıbaharlar tencereye alınır. Tuzu eklenir karıştırılır. Karnıbaharların hizasına gelecek kadar kaynar su eklenir. İlk 10 dk yüksek, sonra kısık ateşte karnıbaharlar yumuşayana kadar pişirilir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder