Klasik güveç tarifi - Nefis ve Kolay Yemek Tarifleri

Header Ads

Klasik güveç tarifi


Malzemeler:

-1,1.5 kg kuzu kol eti (kemiksiz ve küçük doğranmış)
-1 büyük boy soğan
-5 yemek kaşığı zeytinyağı
-8-10 diş sarımsak
-2 sivri biber
-1 büyük boy patates
-4 orta boy domates
-2 çay kaşığı tuz
-2 çay kaşığı kırmızı pul biber
-1 çay kaşığı kekik
-1 çay kaşığı nane
-1 su bardağı sıcak su
-2 tatlı kaşığı domates salçası

Nasıl yapılır?

-Yarım ay şeklinde doğradığınız soğanları ve etleri zeytinyağında kavurun.
-Tuz ve biberi ekleyip ocaktan alın. Kavurduğunuz soğanlı eti güveçlerin dibine yağıyla birlikte paylaştırın.
-Sarımsakları soyup ikiye bölün. Sivri biberleri temizleyip iri parçalar şeklinde doğrayın.
-Domatesleri soyup iri parçalara bölün. Patatesi soyup iri parçalar şeklinde doğrayın.
-Bu malzemeleri derin ve geniş bir kaba koyup karıştırın.
-Kalan tuz, biber, kekik, naneyi ve suda ezdiğiniz salçayı katıp tekrar karıştırın.
-Bu karışımı etlerin üzerine yayın. Güvecin ağzını kapakla ya da alüminyum folyoyla kapatın.
-Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında en az 2 saat pişirin. Sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.